Ali je križarjenje z ladjo varno?

Ali so križarjenja varna? To vprašanje pogosto slišimo tako kot od veteranov križarjenja do tistih, ki bi prvič radi poskusili ta način potovanja.Kadar pomislimo na Titanik se nam postavijo kocine pokonci. Veliko nesreč se je zgodilo v zgodovino zaradi malomarnosti ali slabe opreme. Da bi vam pomagali pri odločanju o varnosti potniških ladij, smo za vas pripravili nekaj informacij.

Nesreče na potniških ladjah dogajajo, vendar so zelo redke. Ladje za križarjenje, ki plujejo v ameriških vodah, redno pregleduje obalna straža ZDA zaradi morebitnih nepravilnosti ali varnostnih vprašanj, ki bi lahko povzročila zaskrbljenost. Vse ladje za križarjenje (ne glede na to, kje plujejo) delujejo v skladu z mednarodnimi pravili, znanimi kot Varnost življenja na morju (SOLAS), ki urejajo vse od požarne varnosti do plovbe in pomorske varnosti.

Z uporabo 36 javno dostopnih virov (vladni podatki, trgovske publikacije, medijska poročila in podobno) so v poročilu primerjali incidente, ki so vključevali požar, tehnične okvare, poškodbe zaradi neurja, trčenja, padce, manjkajoče potnike in ladje, prevoženi kilometri, trajanje potovanja in druge podatkovne točke. Ugotovili so, da se je število požarov zmanjšalo s štirih v letu 2009 na dva v letu 2013. Poleg tega je, v primerjavi z drugimi oblikami prevoza, križarjenje inajvarnejša oblika potovanja, saj naj bi imelo najmanj smrtnih žrtev na milijardo potniških kilometrov. V letu 2011, zadnjem letu, za katerega so na voljo podatki, je križarjenje v primerjavi z 0,8 za komercialni zrak doseglo 0.08 smrtnih žrtev potnikov, 3,3. za osebne avtomobile in 11,9 za železniški sistem po svetu.

Kako je z osebno varnostjo na križarjenju?
Statistično gledano so incidenti, ki vključujejo osebno varnost, izjemno redki. Po podatkih, ki so jih priskrbele potniške ladje FBI smo bili priča dvema večjima ropoma križark. Smrtnih žrtev ni bilo.Veliko ljudi ima neutemeljen strah pred padcem čez ograjo. Pa brez skrbi vse ladje so zgrajene in oblikovane po minimalnih standardih pri katerih je strogo določena višina ograje in balkona ter drugih strukturnih ovir. Kadar poročamo o smrti na križarkah, gre v večini primerov za samomor oziroma poskus samomora. Vedno več križark je opremljenih s kamerami, pri katerih se lahko potniki posledično počutijo varno glede osebnih stvari. Kraje so redke.

Varnost bazena na ladji
Otroci in starejši in tisti, ki jim je gibanje onemogočeno morajo slediti posebnim navodilom, ki jih določuje posamezna globina bazenov. Vsak bazen ima svojega reševalca iz vode, se pa moramo zavedati, da so starši odgovorni za varnost svojih otrok. Odrasli niso imuni na nevarnosti, zato bodimo previdni v vseh obdobjih našega življenja.

Pirati in resne grožnje
Zadnja leta poročanja o piratskih napadih ni bilo.

Kdo smo mi?
Smo podjetje z imenom Pozejdon, ki je preplulo vode Sredozemlja, Atlantika, Pacifika in Indijskega Oceana. Prav tako so nam znane vode Aljaske, Južne Amerike in Azije. Z vami odkrivamo lepote sveta že od leta 1997. V več kot 10 letih smo varno pripeljali domov več kot 60.000 potnikov. Varnost nam je poglavitnega pomena. Reference nam niso toliko pomembne kot vaše zahvale in predvsem pa vaši lepi spomini.
Veselimo se sodelovanja z vami.

Več info na: Pozejdon turizem

 

promocijsko sporočilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

24.03.2020

Nekaj enostavnih nasvetov za obrambo proti korona virusu

Besedna zveza, ki je v zadnjih tednih preplavila prav vse komunikacijske kanale in se…
21.03.2020

Kožni rak

Poznamo več vrst kožnega raka, ki se med seboj razlikujejo po izgledu, hitrosti rasti,…
16.03.2020

Dober spanec za boljše rezultate

V marcu, natančneje 16. v mesecu, obeležujemo svetovni dan spanja. Kako zelo je pomemben…
16.03.2020

Qapla – specializirana krema za suho kožo

Kot farmacevtki pozivava k redni uporabi razkužila in ustreznemu čiščenju rok. Razkužilo…
15.03.2020

Hormoni in hujšanje

Ženske danes v želji, da bi shujšale poskušamo različne diete, ki so bolj ali manj…