Nepredvideni stroški pri zdravniku

Nepredvideni stroški pri zdravniku
Ne glede na naša leta, nas lahko doletita bolezen ali nesreča, ki pusti posledice na našem telesu. Zato tudi ni nenavadno, da pravijo, da je za vsakega človeka v bolnišnici ena opeka. Zagotovo se vsakdo od nas kdaj v zdravniški ambulanti potihoma sprašuje, kaj vse nam sploh pokrije obvezno zdravstveno zavarovanje oziroma kakšni stroški še lahko na stanejo na poti do našega zdravja.
Tia Kemperle
Vemo, da je pri nas kar nekaj zdravstvenih storitev brezplačnih, saj so v celoti krite iz obveznega zdravstvenega zavarovanja. Vemo pa tudi, da je za vse več storitev tudi potrebno doplačati, še posebej v primeru, kadar nimamo urejenega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.
Če ne želimo tvegati in želimo mirno koristiti vse možnosti dodatnega zavarovanja, potem se pozanimajmo o tem, kaj vse nam nudijo različni paketi na tržišču. Smiselno je, da poskrbimo za to, da bomo imeli finančno podporo v smislu doplačil zdravstvenih storitev, ki jih osnovno zdravstveno zavarovanje ne krije in bi jih sicer morali plačati sami. Mednje sodijo na primer vsi ne nujni reševalni prevozi, različni zdravstveni pripomočki, nekatera zdravila, nastanitev v bolnišnici in še bi lahko naštevali.
Pitje zadostne količine vode, zadostna mera spanca, izogibanje stresu in pravilna prehrana so prav tako pomembni pri preprečevanju bolezni in poškodb. Poskrbite za preventivo oz. izberite ugodnosti, ki vam jih nudijo zavarovalnice, da se v primeru zdravstvenih tegob ne boste ukvarjali še s tem, kako globoko boste morali poseči v denarnico na poti do vaše ozdravitve.

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

07.11.2019

Ležišče, ki prinaša zdravje in udobje

Poznate orgonite? Energijo, s katero je mogoče doseči tisto, kar v hitrem tempu življenja…
07.11.2019

Kako preprečiti poškodbe?

Pravijo, da nesreča čaka na vsakem koraku. Ne glede na naša leta, nas lahko doleti…
07.11.2019

Okužba, ki nas lahko stane življenja

Ko nekdo omeni sprehod po gozdu in prostranih travnikih, zveni idilično. Drevesne…
07.11.2019

Povečana prostata

Pri moških po 50. letu se pogosto pojavljajo težave, kot so oslabljeni curek pri…
05.11.2019

Bakterije, ki prinašajo zdravje

Kadar nekdo omeni bakterije, najprej pomislimo na bolezen. Toda bakterije niso vedno le…