Narava – ponudnica zdravja

Čedalje bolj se zavedamo, da moramo izmed množice izdelkov na tržišču izbrati tiste, ki so zares kakovostni in ne škodujejo našemu zdravju. Vračamo se nazaj k naravi, vsemu, kar dobimo iz nje in blagodejno vpliva na naše telo in počutje. Tega se dobro zaveda tudi Manja Weingerl iz Zgornje Kungote, ki se že precej časa posveča zeliščarstvu in ustvarja t. im. zeliščne čudeže.

 

 

 

 

Manja je opravila nacionalni poklicni tečaj za zeliščarja, kjer je pridobila vsa potrebna znanja iz pridelovanja, razmnoževanja , gnojenja, priprave, obdelave in dodelave zelišč, kar pripomore k strokovni izdelavi njenih izdelkov. Njen poklic je tudi njen hobi, saj uživa v svojem delu, obožuje naravo in rada razveseljuje kupce s svojimi zeliščnimi kreacijami. Čeprav teče že tretje leto, odkar je začela ustvarjati pod lastno blagovno znamko Herbessa, s3se še vedno rada uči, izobražuje z namenom, da bi lahko svojim strankam ponudila največ, kar lahko. Pravi, da Herbessin cilj ni serijska proizvodnja, ampak zgolj želja pripravljati prvovrstne zeliščne izdelke za ljudi, ki poleg odličnega okusa, kvalitete surovin, želijo tudi estetsko dovršenost.

Svoje delo opravlja s srcem, z veliko mero spoštovanja do narave, njeni izdelki so ročno narejeni, niso testirani na živalih, vsa zelišča so vzgojena brez gnojil in so neškropljena, ročno pobrana in sušena na naraven način, v njih ni umetnih barvil, parabenov in konzervansov ... Zelišča so bila njena alternativa v času težke bolezni, zdaj želi z njimi pomagati drugim. Vsak dan se posveča proizvodnji, prodaji, svojo energijo usmerja v gojenje več kot 140 zelišč, ki rastejo na njeni zemlji daleč stran od prašnih in s smogom onesnaženih cest. Iz njih pripravi naravna mazila,čaje, tinkture, sirupe, deodorante, mila, balzame iz ustnice ... Vsak list mete in vsaka rastlina, od ameriškega slamnika, baldrijana, smrekovih vršičkov, ognjiča, šipka in še in še bi lahko naštevali, je lokalno pridelana, kar daje končnim izdelkom še dodano vrednost.

 

s2Manja ustvarja zdravje iz narave. V svoje poslanstvo verjame, saj je že sama hodila po poti bolezni,ki jo je premagala tudi s pomočjo zelišč. Zdaj želi z njimi pomagati še drugim, poleg tega pa jih razveseljevati s svojimi unikatnimi izdelki, ki jih nemalokrat pripravi glede na priložnost (obhajila, rojstni dnevi, obletnice ...). Darila, ki so praktična in hkrati še odlična naložba v naše zdravje, so najboljša in največ vredna.

 

promocijsko sporočilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

21.03.2020

Kožni rak

Poznamo več vrst kožnega raka, ki se med seboj razlikujejo po izgledu, hitrosti rasti,…
16.03.2020

Dober spanec za boljše rezultate

V marcu, natančneje 16. v mesecu, obeležujemo svetovni dan spanja. Kako zelo je pomemben…
16.03.2020

Qapla – specializirana krema za suho kožo

Kot farmacevtki pozivava k redni uporabi razkužila in ustreznemu čiščenju rok. Razkužilo…
15.03.2020

Hormoni in hujšanje

Ženske danes v želji, da bi shujšale poskušamo različne diete, ki so bolj ali manj…
14.03.2020

Krepitev imunskega sistema

Nižje temperature ter posledično manj gibanja na svežem zraku, so eden izmed dejavnikov,…