Voda čista kot kristal

Čeprav prevladuje splošno mnenje, da teče na naših pipah čista voda, analize vod kažejo, da temu ni tako. Vsa pitna voda vsebuje klor, rakotvorne spojine, pesticide, težke kovine idr. Voda je namreč univerzalno topilo, ki na svoji naravni poti kroženja bolj ali manj raztaplja večino snovi s katerimi pride v stik. Tako se pri prehodu skozi zemeljske plasti onesnaži z različnimi pogosto zdravju škodljivimi snovmi, pesticidi, težkimi kovinami, bakterijami in drugimi mikroorganizmi.

Zaradi intenzivnega kmetijstva, industrije, povečane gostote poseljenosti prebivalstva in prometa se število in količina nevarnih kemikalij, ki pristanejo v vodi iz leta v leto povečuje. Tako smo v zadnjem stoletju v okolje spustili več kot 100.000 različnih sintetičnih snovi, ki v končni fazi vedno pristanejo v vodi. Zavedati se moramo, da za dezinfekcijo vode upravljavec sistema za oskrbo s pitno vodo, pitni vodi doda še klor, ki tvori z organskimi snovmi (te so vedno prisotne v vodi), rakotvorne spojine. Klor draži sluznico in uničuje zdravo črevesno floro. Nenazadnje na vodovodnem omrežju, ki je marsikje zastarelo in dotrajano, prihaja pogosto še do nenadzorovanih okužb in onesnaženj vode.

Tako ni samoumevno, da iz pipe priteče čista pitna voda. Čista voda je nedvomno edina tekočina, ki nemoteno dostopa do vseh celic in je kot taka osnova za dobro zdravje in vitalnost. Kristalno čisto vodo zagotavljajo vodni filtri, ki se namestijo v kuhinji pod koritom ali na glavni vod vode. Kot filtrirni medij vsebujejo različne vrste aktivnega oglja, med katerimi velja za najkakovostnejše aktivno oglje iz kokosove lupine, ki odstrani več sto različnih onesnaževalcev, ki so lahko prisotni v vodi. Vodni filter, ki vsebuje poleg aktivnega oglja še patentiran filtrirni medij KDF® 55, odstrani iz vode tudi težke kovine (svinec, živo srebro, kadmij, arzen itd.). KDF® 55 poleg odlične čistilne sposobnosti deluje antibakterijsko.

Najučinkovitejša tehnologija filtriranja vode, ki zagotavlja najčistejšo možno pitno vodo, po najvišjih standardih kakovosti pitne vode pa je reverzna osmoza. Postopek filtriranja vode z reverzno osmozo temelji na filtraciji vode skozi izredno majhne pore tankofilmske kompozitne polprepustne membrane (TCF). Skozi te pore premera 0,0001 mikrona (0,1 nm) prodrejo samo majhne molekule vode. Tako reverzna osmoza očisti vodo kemično in mikrobiološko na popolnoma naravni način.

Potem je tu še ionizator vode, ki iz vode iz pipe naredi alkalno ionizirano vodo. Alkalna ionizirana voda je močan antioksidant (vsebuje aktivni vodik), ki v telesu nevtralizira proste radikale. Bogata je s kalcijem in magnezijem, ki nevtralizirata kisle presnovke in s tem odpravljata zakisanost telesa. Zaradi manjših vodnih skupkov alkalna ionizirana voda lažje prehaja v celice telesa. Tako celice bolje oskrbi z vodo in omogoča intenzivnejšo hidracijo. Alkalna ionizirana voda s svojim močno negativnim ORP presega celo svetovno najkvalitetnejšo Hunza himalajsko živo vodo. Je najboljša možna voda za zdravje človeka.

Več informacij na 041 555 270, www.vodni-filter.si in  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Promocijsko sporočilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

20.05.2020

Vse bolj pomembna samooskrba

Visoke grede so čedalje bolj priljubljene, a ne zgolj zaradi pridelka, ki zraste v njih,…
17.05.2020

Modre jagode. Resno?!

Prek internetnih strani je mogoče naročiti malodane vse mogoče, tudi semena modrih jagod.…
17.05.2020

Aktiven način premagovanja stisk

Naporni dnevi so za nami in nekaj ovir je zagotovo še pred nami. Takšno je pač življenje,…
08.05.2020

Kako preživeti popoln petkov večer, sam s sabo!

Razmere se počasi umirjajo, na ljubljanskih ulicah je počasi zaznati vrvež, lokali…
05.05.2020

Zdravje si zasluži našo pozornost

Postavite svoje zdravje na prvo mesto z Zdravstvenim zavarovanjem Zdravje. S sklenitvijo…