Kako preživeti popoln petkov večer, sam s sabo!

Razmere se počasi umirjajo, na ljubljanskih ulicah je počasi zaznati vrvež, lokali odpirajo svoje terase, a vseeno, virus je še vedno med nami. Ne prenaglite s takojšnjim druženjem, zato bo, verjemite, še veliko priložnosti. Ponujamo vam ideje kako preživeti majski petkov večer v lastni družbi.

Ustvarite romantično atmosfero

Vam neodprt paket dišečih svečk že leto dni stoji v predalu? Sedaj je čas, da ga odprete. Svečke delujejo pomirjujoče in pričarajo romantično vzdušje. Zavrtite sproščujočo glasbo, zatemnite prostor in se prepustite vonju, ki vas bo popeljal v čarobne kraje.

Preizkusite se v kuhanju posebnih jedi

Iz knjižne police potegnite že zaprašeno kuharsko knjigo, ki že vrsto let čaka na vašo kuhalnico. Izberite recept, ki je vašim očem mikaven in ob katerem se vam pocedijo sline. Ne izberite vašega klasičnega recepta za testenine, ki ga znate že na pamet! Vzemite si čas (petkovo dopoldne) in uživajte v pripravi ter kuhi. Poskrbite tudi za lično serviranje, naj ne bo noben detajl prepuščen naključju.

Posladkajte se z okusnimi mehurčki

Med kuho si za osvežujoč aperitiv privoščite opojni požirek živahno rožnate Penine Rose iz Vinske kleti Zlati grič. Njena intenzivna sadna aroma vam bo krajšala čas kuhe ter pripravila vaše brbončice na glavno jed. Nežno iskrenje mehurčkov vas lahko razvaja tudi ob glavni jedi, če pa si želite nadgradnje, nadaljujte večer s kozarcem Modre frankinje.

Večer zaključite z dobro knjigo

Po večerji, ko bo vašim brbončicam zadoščeno, se ogrnite v vašo najljubšo odejo in v roke vzemite knjigo s katero že dolgo odlašate. V nadaljevanju večera, se s knjigo premaknite v posteljo, zagotovo vas bo ponesla v sladek in globok spanec...

www.zlati-gric.si

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

27.05.2020

Odlična ideja za čudovit vikend izlet: obiščite slikovite griče blizu Slovenskih Konjic

Življenje se počasi vrača v svoje utečene tire, sezona vikend izletov pa je končno spet…
20.05.2020

Vse bolj pomembna samooskrba

Visoke grede so čedalje bolj priljubljene, a ne zgolj zaradi pridelka, ki zraste v njih,…
17.05.2020

Modre jagode. Resno?!

Prek internetnih strani je mogoče naročiti malodane vse mogoče, tudi semena modrih jagod.…
17.05.2020

Aktiven način premagovanja stisk

Naporni dnevi so za nami in nekaj ovir je zagotovo še pred nami. Takšno je pač življenje,…
08.05.2020

Kako preživeti popoln petkov večer, sam s sabo!

Razmere se počasi umirjajo, na ljubljanskih ulicah je počasi zaznati vrvež, lokali…