Problematična koža? Vas mučijo mozolji in akne?

Na trgovskih policah so že na voljo vlažni robčki Jasmin Girl anti akne, ki so učinkovita in naravna pomoč pri odpravi aknaste kože obraza. Izdelek Jasmin Girl anti akne, s kislim pH, je novost med vlažnimi čistilnimi robčki pri nas. Vsebuje mlečno kislino, ki s površine kože odstrani odvečne poroženele celice in loj in s tem zmanjša verjetnost nastanka aken. Robčki vsebujejo še ekstrakta manga, sadne kisline, ki poskrbi za gladko, mehko in voljno kožo, ter ognjiča, ki blaži vnetja in ima antibakterijski učinek, tako, da z njim preprečimo prekomerno razmnoževanje bakterij in glivic. Cena: 0,83 evra za 20 robčkov. Več na www.tosama-trgovina.si.

 

Ne, boj ni izgubljen! 
Pri založbi Cangura sta izšli dve knjižni novosti avtorice Ann Boroch: Pozdravimo multiplo sklerozo in Zdravljenje kandide. Ann Boroch je usposobljena svetovalka za prehrano, naturopatka, predavateljica, avtorica in motivacijska govornica. Še posebej je seznanjena s področji alergij, avtoimunih bolezni ter prebavnih in hormonskih motenj, vrh tega pa je strokovnjakinja za kandido. S svojo uspešno prakso v Kaliforniji je pomagala tisočim pacientom doseči boljše zdravje.

Čeprav v svetu velja vsesplošno prepričanje, da je multipla skleroza neozdravljiva, je Ann Boroch razvila prelomno in izjemno učinkovito obliko zdravljenja. Multiplo sklerozo lahko torej pozdravimo in omenjena knjiga vam pokaže, kako. Obvezno branje tako za bolnike kot njihove družine. Cena: 29,90 evra.

S knjigo Zdravljenje kandide boste vstopili v 90-dnevni program boja proti zahrbtni kandidi in jo z vztrajnostjo tudi premagali. Po mnenju avtorice so namreč prav glivice skriti vzrok številnih bolezni. Mnoge simptome in bolezni, ki nas danes pestijo, lahko povežemo prav s kvasovkami. A rešitev obstaja: z 90-dnevnim programom boste kandido premagali in si povrnili krepko zdravje. Cena: 25,90 evra. Več na www.cangura.com.

 

Gremo premikat gore!
Šolske klopi so ostale prazne, v pisarnah je manj kolegov, še ceste so prazne. Seveda, saj je čas dopustov in najboljšega dela leta, ko lahko damo svojim idejam prosto pot. Počitnice so idealne za razmislek o novih idejah, za katere skozi leto zmanjka časa. Zabeležite jih v sebi, jeseni bo čas za njihovo realizacijo. Veliki načrti zahtevajo veliko energije, željo in natančen fokus. Guarana natural energy iz Medexa ohranja budnost, preprečuje utrujenost in poskrbi, da z njo lažje prestavite v višjo prestavo in dosežete svoj cilj. Guarana natural energy vsebuje naravni kofein iz gvarane, zato je delovanje dolgotrajnejše in enakomernejše. Pogumno se podajte na pot proti cilju, osvojite najvišji vrh, povsod pa naj vas spremlja Guarana natural energy, energija v priročnih stekleničkah, ki je nikoli na zmanjka.

 

Z ingverjem nad težave prebavnega trakta 
Korenino ingverja so v davnini uporabljali pri prebavnih težavah, pozitivne lastnosti pa so se potrdile tudi v sodobnih raziskavah. Ingver sodeluje pri vzdrževanju zdrave črevesne flore, pomirja prebavni trakt, številne sestavine so koristne tudi za srce in ožilje. Je nepogrešljivo sredstvo proti jutranji in potovalni slabosti, presenetljivi pa so tudi njegovi učinki na imunski sistem. In če dobro premislite, vse tegobe, na katere vpliva ingver, na vas prežijo ravno na potovanjih! Zato pohitite v najbližjo lekarno ali specializirano prodajalno ter ga dodajte k počitniški prtljagi. Naj težave ne potujejo z vami! Več na www.hisa-zdravja.si.

 

Stota številka revije Sladkorna bolezen 
Peter Miklavčič, predsednik Zveze društev diabetikov Slovenije: »V 57-letni zgodovini Zveze društev diabetikov Slovenije najdemo različne aktivnosti in dosežke. Med temi je pomembno izdajanje naše revije Sladkorna bolezen, s katero želimo biti prisotni med slovenskimi sladkornimi bolniki, njihovimi sorodniki, zdravstvenim osebjem in širšo družbeno skupnostjo.« Te dni je izšla stota številka revije Sladkorna bolezen. Ta izhaja petkrat na leto, zato gre dosežek, ki odraža dolgoletno dobro povezanost sladkornih bolnikov v Sloveniji. Revijo člani društev diabetikov, ki jih je več kot štirideset, prejemajo od leta 1984. Prvi urednik in pobudnik revije je bil prim. mag. Miha Koselj. Danes revija izhaja na 52. straneh v več kot 18 tisoč izvodih in je brezplačno glasilo članov. Glasilo Sladkorna bolezen je temeljno izobraževalno gradivo sladkornih bolnikov, hkrati pa ima pomembno vlogo tudi pri ozaveščanju širše javnosti o problemih sladkorne bolezni in pomenu zdravega načina življenja ter vlogi preventive. Vsebina revije temelji na objektivnih in kakovostnih prispevkih vrhunskih slovenskih strokovnjakov s področja medicine, zdrave prehrane, rekreacije, farmacije in drugih področij. Pomembne pa so tudi izkušnje in pripovedi posameznih diabetikov, kako uspešno
obvladujejo zahtevno bolezen, in te izkušnje prenašajo na druge. Več na www.diabetes-zveza.si.

 

Naravno tudi v tistih dneh 
Družina Tosaminih higienskih izdelkov Jasmin se je še bolj približala naravi. Jasmin Girl nature vložki so izdelani iz naravnih materialov. Zgornja plast je čisti bombaž in prekriva tudi krilca, zaradi česar je vložek mehak, prijeten za kožo in zaradi svojih lastnosti daje občutek svežine. Jedro je sestavljeno iz vpojne celuloze in ima dodan superabsorbent. Tako zagotavlja prijetno počutje zaradi naravnega materiala, obenem pa poskrbi za izjemno vpojnost in posledično občutek varnosti. Jasmin Girl nature bombažni higienski vložki so nežni, vpojni, brez parfumov in brez klora.

 

Med je kul!
Med so zaradi njegove bakteriostatičnosti uporabljali že v starem Egiptu. Zaradi svojih lastnosti v rani ustvari okolje, ki zavira rast bakterij. In prav zato ne sme manjkati v vaši domači ali potujoči lekarni. Je naravna in izjemno učinkovita prva pomoč ob odrgninah, urezninah in vsakovrstnih ranah. V izdelku Vivacare mel iz Tosame so zduženi tubica sterilnega kostanjevega medu, ki zavira rast mikroorganizmov in zato pospešuje celjenje ran, in vpojni sterilni obliži različnih oblik. Na voljo je v lekarnah in specializiranih prodajalnah.

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

18.10.2019

Visoka smrtnost zaradi raka želodca

Eden najbolj zahrbtnih predstavnikov rakov prebavil je rak želodca, ki je po smrtnosti na…
17.10.2019

Svetovni dan osteoporoze

Danes, 20. oktobra, obeležujemo svetovni dan osteoporoze – skeletne bolezni, s katero se…
16.10.2019

Nosečke na potovanju

Zagotovo se boste v 9 mesečni nosečnosti vsaj enkrat odpravili na kakšno potovanje. In le…
14.10.2019

KAJ JE ZOBNI VSADEK?

Zobni vsadek ali implantat je nadomestek zobne korenine, večinoma izdelan iz telesu…
14.10.2019

Nepredvideni stroški pri zdravniku

Nepredvideni stroški pri zdravnikuNe glede na naša leta, nas lahko doletita bolezen ali…