Kako deluje limonina očiščevalna dieta?

Limonina dieta, je širom po svetu že več kot 40 let ena od uspešnejših oblik razstrupljanja telesa, ki ima kot stranski učinek tudi izgubo odvečnih kilogramov. Tudi v Sloveniji je ta način razstrupljanja izjemno priljubljen in številni ga že več kot 30 let izvajajo prav vsako leto. Prednost limonine oz. Madal Bal detox diete pri razstrupljanju organizma je v njeni veliki učinkovitosti in enostavnosti.

Za izvedbo limonine detox diete potrebujemo vsega petnajst minut časa dnevno, prihranimo pa več ur, ki jih sicer porabimo za procese povezane z uživanjem in pripravo hrane. Še pomembnejše je, da tokom takšnega očiščevalnega posta ne čutimo lakote in izgube energije.

Razlog za to se skriva v naravnih sladkorjih, ki jih vsebuje drevesni sirupa Madal Bal. Ta povsem naravni drevesni sirup uporabljamo kot naravno sladilo in za pripravo napitka pri limonini dieti, je kombinacija visokokvalitetnega javorovega sirupa in drevesnih sirupov petih različnih palm.

Ima visoko hranilno in manjšo energijsko vrednost, zato ga kot sladilo v omejenih količinah lahko uporabljajo celo sladkorni bolniki z diabetesom tipa 2. Poleg preprostih sladkorjev vsebuje visoko količino mikrohranil, ki podpirajo očiščevalni proces in obenem preprečujejo izčrpavanje zalog mikrohranil iz telesa tokom razstrupljanja.

Učinkovitost limonine diete se skriva v našem črevesju, ki je med vsemi organi najpomembnejše za naš imunski sistem. Tokom limoninega posta si naše črevesje in celotni prebavni trak lahko vzameta malce oddiha in z izločanjem toksinov izboljša svojo "kondicijo" in okrepita naše zdravje

Klasičen limonin post traja 5-10dni, lahko pa se odločite tudi za krajšo različico, ki traja 3-5dni. Manj vztrajni se lahko postijo le 1 dan tedensko. En dan v tednu zlahka zdržimo brez trde hrane in tako omogočimo telesu enodnevni dopust. Enodnevni post izvajamo 6 tednov ali več, posebno priporočljivo ga je izvajati po počitnicah, praznikih, zabavah in kot uvod v nov prehranski načrt.

V kolikor je vaše zdravje na splošno stabilno bo vsak post na vaš organizem praviloma deloval zelo blagodejno iz zdravilno. Pri odločitvi za post pa morate upoštevati vaše zdravstveno stanje in se v primeru resnejših zdravstvenih težav predhodno posvetovati s prehranskim svetovalcem ali zdravnikom. Več informacij o limonini dieti si lahko preberete na: www.madal-bal.si

 

Mahakulina Gašper Obersnel

MADAL BAL d.o.o.
Pavšičeva ulica 11, Ljubljana
www.madal-bal.com
info: 031-472-165

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

30.11.2021

Ko se nečesa ne rešimo, covid-19

#skupajzmoremo Smernice in navodila, kako ravnati glede covida-19, se spreminjajo iz…
23.11.2021

Pod vplivom alkohola nikar v promet!

Prebivalci Slovenije smo po porabi alkohola žal še vedno visoko nad evropskim povprečjem.…
18.11.2021

Oko – fotonaprava brez konkurence

Večini od nas je vid nekaj povsem samoumevnega. Odpremo oči in zaznamo predmet, ki stoji…
18.11.2021

Modra svetloba škoduje očem

Sodoben način življenja od nas zahteva, da čedalje več časa preživimo pred računalniškim…
18.11.2021

Informacije v barvah in vrhunski ločljivosti

Če smo se pretekli mesec pretežno posvečali sluhu, bo osrednjo vlogo tokrat zavzel še en…