Negativni ioni so koristni pri astmi, alergijah, visokem pritisku, pri pomladni utrujenosti in slabem spanju

Najhujši sovražnik zdravja je zagotovo onesnažen zrak, ki je škodljiv za delovanje pljuč in srca, slabo pa vpliva tudi na naše možgane. Skupina britanskih znanstvenikov je ugotovila, da je pri miših, ki so dalj časa bivale v zaprtem prostoru z onesnaženim zrakom, prišlo do motenj pri učenju in spominu ter do depresije.

V časopisu Dnevnik je bil 15. junija lani objavljen podatek Inštituta za varovanje zdravja, da je največji krivec za onesnaženost zraka promet, predvsem so najbolj izpostavljeni prebivalci v 75-metrskem pasu ob cesti. Vendar obstaja rešitev, saj si lahko sami sto-odstotno očistimo zrak v svojih bivalnih prostorih s kakovostnim ionizatorjem. Pomembno je, da negativni ioni izhajajo iz ogljikove ščetke, ki nikdar ne oddaja zdravju škodljivega ozona, kot se to dogaja pri ionizatorjih, pri katerih izhajajo ioni iz kovinske igle ali plazme. Izjemnega pomena je tudi velika količina oddanih negativnih ionov, ki zagotovijo efekt v telesu.

En ionizator zadošča za eno stanovanje ali poslovni prostor, saj ga lahko prenašamo iz prostora v prostor in tako očistimo ozračje v celotnem stanovanju. Čez noč naj bo v spalnici na nočni omarici, čez dan pa v kuhinji čim višje, da lahko negativni ioni hitro dosežejo pri kuhanju nastale vonjave ali cigaretni dim in jih odstranijo na tla, od koder se ne morejo več dvigniti. Na ta način so za vedno odstranjene tudi bakterije, virusi, iztrebki pršic, alergeni, prah, dim, zato so negativni ioni odlična zaščita pred nalezljivimi boleznimi in pred nalaganjem kancerogenih delcev saj in izpušnih plinov v pljuča.

Znanstvenik dr. Alan Mortlock iz Avstralske univerze v Canberri je opravil obsežno raziskavo o koristnosti negativnih ionov na zdravljenje astmatikov in alergikov ter ugotovil, da so negativni ioni bistveno izboljšali stanje pacientov pri dihanju. Enako je ugotovil tudi dr. Kornblueh, ki je ljudem predlagal, naj začno uporabljati ionizator čez noč v spalnici in čez dan v dnevnih prostorih. Najnovejša izjemno uspešna metoda priporoča vdihavanje negativnih ionov neposredno ob ogljikovi ščetki ionizatorja, saj je na ta način prišlo po navedbah uporabnikov celo do popolne odprave simptomov in odprave omenjenih težav že po enem letu uporabe ionizatorja. Pomembno je, da pri tej metodi ni nobenih stranskih učinkov kot na primer pri kozumiranju tablet ali pršil. Vdihavati je potrebno vsak dan, najbolje po dve do tri ure na dan na primer zvečer ob gledanju TV programa, branju ali učenju. Ko pridejo negativni ioni v kri, znižajo raven histamina, regulirajo tlak in utrip, znižajo raven stresnega hormona, uravnavajo delovanje ščitnice, izboljšajo koncentracijo ter naravno obrambo telesa in vitalnost celic.

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

03.07.2020

Trije razlogi, zakaj se na izlet odpraviti s kolesom

Sončne vikende marsikdo izkoristi za izlete v naravo in vse več ljudi se odloči za…
30.06.2020

Sonce - prijatelj ali sovražnik?

Sonce vse močneje greje in čeprav se ga neskončno veselimo, se ga moramo malenkost tudi…
28.06.2020

Smo v avtu varni?

Sončni žarki so že močni in zato se jim moramo v najbolj toplem delu dneva izogibati.…
24.06.2020

Najboljša obramba našega telesa je imunski sistem

Vanja Slobodnik Naše telo se vsak dan srečuje z okužbami, ki jih povzročajo virusi,…
22.06.2020

Podpultni vodni filtri za vsak dom

Vodni filter, podpultni Vodni filter, podpultni se namesti pod korito. Filtrirana voda se…