Bogastvo kamnin iz vzhoda

Vsakodnevni napori, stres in hitrost življenja zahodnega sveta zahtevajo kvaliteten počitek, regeneracijo in uravnoteženo prehrano, ki omogoči, da telo absorbira vse potrebne elemente in snovi, nabere nove moči in zagotovi dovolj energije za premagovanje dnevnih ovir.

 

 

Prav ti nujno potrebni elementi se nahajajo v popolnoma naravnih snoveh, ki jih človeštvo pozna že dolga tisočletja. Znanje o teh snoveh smo na zahodu v vrtincu elektronskih sistemov in kemičnih produktov izgubili, sedaj pa sta tudi pri nas na voljo dva izdelka, ki gradita na znanju starodavnih ljudstev in nam pomagata pri upravljanju s stresom, regeneraciji in izboljšanju počutja.

 

Prva novost, ki vam jo bomo predstavili je Mumyo, črna smola, pogosto uporabljena v tradicionalni medicini, ki v centralni Aziji nastaja na površju skal in kamnin. Gre za organske ostanke, ki bi se ob normalnem zračnem pritisku in vlagi spremenili v humus oziroma nafto. Pod pogoji, ki vladajo v centralno azijskem gorovju na nadmorskih višinah nad 2500m, pa se te snovi tisočletja zadržujejo na površju skal in polzijo po njihovih robovih, s čimer se v samo snov raztapljajo različni minerali in elementi, ki jih naše telo potrebuje za premagovanje vsakodnevnih naporov in hitrejšo regeneracijo. Izdelki Mumyo so na voljo pri nas kot tablete, ki jih kot naravno prehransko dopolnilo zaužijemo enkrat do dvakrat dnevno, s čimer telo napolnimo z vsaj 28 različnimi kemijskimi elementi, več kot 30-mikro in makroelementi, vitamini, hipurno kislino, humično kislino, fulvično kislino, kumarini, šest esencialnimi aminokislinami in različnimi eteričnimi olji. Pred nekaj leti je Goran Tepšić, priznan hrvaški športni trener, prvi uvozil Mumyo na področje bivše Jugoslavije. Kot športnik je spoznal to substanco preko svojega trenerja, ki mu je svetoval uživanje Mumye za povečanje fizične moči in regeneracijo po napornejših treningih. Izboljšal je osebni rezultat v teku na 100 m kot tudi samo psihično počutje. Po raziskavah je ugotovil, da so Mumyo uporabljali vrhunski športniki, kot so olimpijci, prav tako pa tudi astronavti. Prepričan je, da je Mumyo najboljši naravni anabolik, ki ga priporoča vsem rekreativcem in profesionalnim športnikom.

 

Druga novost pa v nasprotju z Mumyo nastaja globoko pod azijskimi gorovji in se nahaja le na redkih območjih, kjer je zaradi tektonskega delovanja prodrla na površje. Ta snov je žadeit, metamorfna kamnina z visoko vsebnostjo poldragega kamna žada in drugih primesi. Žad in žadeit sta se že od prazgodovine uporabljala za izdelavo orožja in orodja, nakita in okraskov, amuletov in pri zdravljenju s kristali. Pod blagovno znamko Himalayanjade.eu je pri nas na voljo žadeit za uporabo v savnah in wellnessih. Zaradi svoje izjemne gostote in trdote je vsaj 10-krat bolj obstojen od tipičnih mineralov za uporabo v savni, poleg tega pa ima zaradi bogate kemične strukture žadeit pozitivne učinke na telo, regeneracijo in sproščanje. S polivanjem kamnov med savnanjem se iz žadeita sproščajo vsi elementi, ki tvorijo kamnino, predvsem pa se z mešanjem z vodo izločajo nizke koncentracije silikatnih in feritnih kislin, ki pomagajo pri uravnavanju PH vrednosti kože. Že prvi občutek pri vdihu pare, ki nastaja, vam takoj pove, da je le-ta iz enakega razloga koristna tudi za vaša dihala, saj ne boste čutili zadušljive, težke pare, temveč lahkotno in svežo. Lastnosti Žadeita pa smo preverili tudi pri radiestezistu Francu Sturmu, ki o kamnini pravi, da ima dobro energijsko polje ter da učinkuje na eteričnem nivoju, ki je nivo, kjer človek čuti utrujenost. Po njegovem mnenju kamen oddaja pozitivno energijo in vpliva na izboljšanje počutja.

 

Ta dva izdelka celotnega bogastva kamnin centralno azijskega gorovja vsekakor ne pokrijeta popolnoma. Je pa dobro vedeti, da tisto, kar na kamnini nastaja – Mumyo, blagodejno vpliva na naše telo od znotraj, v nasprotju pa kamnina, ki nastaja globoko pod gorovji – žadeit, blagodejno deluje na naše telo od zunaj.

 

Več informacij o Mumyo najdete na spletnem naslovu mumyo.eu, o žadeitu pa na himalayanjade.eu. Oba izdelka boste lahko spoznali tudi na predstavitvenem mestu naše revije na 45. sejmu Narava - zdravje, ki bo od 13. do 16. novembra na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

 

Lado Mesarić, lastnik športnega centra Red Power, Maribor: ''Z Mumyo sem se prvič srečal pred skoraj tridesetimi leti, ko sem začel delati kot atletski trener. Treniral sem predvsem skakalce in šprinterje. Zaradi narave njihove discipline so še posebej izpostavljeni poškodbam mišic zadnje lože. Z uporabo Mumya kot dodatka k običajni terapiji, smo dosegli hitrejšo celjenje poškodb in močno skrajšali čas vrnitve na treninge in tekmovanja. Odlične izkušnje imam tudi z uporabo Mumya pri celjenju zlomov, še posebej na mestih, kjer je celjenje dolgotrajno (zapestje). Mumyo ima tudi številne druge terapevtske učinke, od katerih bi posebej izpostavil pridobivanje mišične mase in hitrejšo regeneracijo po naporih.''

 

Lovro Bajc, športni trener: »Ko sem opremljal savno, sem iskal predvsem naravne materiale, ki so ekskluzivne narave in ustvarijo izkušnjo v savni edinstveno ter hkrati delujejo dekorativno. Dejansko lahko potrdim, da je finska savna z žadeitom nekaj povsem drugega kot običajna finska savna. Diham lažje, para je lahkotna, moja koža pa veliko mehkejša, prožna in čvrsta. «

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

12.12.2019

Resnična junaka, ki se nista predala in sta spisala odmevni življenjski zgodbi

Čeprav sta obsojena na življenje v invalidskem vozičku, sta dokazala, da ne priznavata…
Default Image
09.12.2019

Zavarujte se pred zimo

Jesen in zima sta odličen čas, da okrepimo obrambne sposobnosti svojega organizma. Z…
09.12.2019

Prazniki brez slabe vesti

V veselem decembru se številnim pregreham skoraj ni mogoče izogniti. Zabave do jutranjih…
09.12.2019

Zdrave in trdne kosti

Ste vedeli, da ima odrasel človek okoli 208 kosti? Naš skelet ima pomembno vlogo, saj…
09.12.2019

MOTNJE DIHANJA V SPANJU

Samo smrčanje ni nič nenavadnega. Od 30-40 % odraslih ljudi smrči. Običajno to še ni…