Akupresurna blazina

Dejstvo je, da živimo v stresnem svetu, v katerem smo pogosto napeti, razdražljivi, utrujeni ... Zdravstvene težave pogosto izvirajo ravno iz nepravilnega načina življenja, v katerem ne najdemo čas za sprostitev in umiritev, temveč nenehno hitimo in se nemalokrat ženemo do skrajnosti.

Kljub temu da se zavedamo, kako bi morali pravilno jesti, se dovolj gibati, se posvečati samemiu sebi in skrbeti za lepe misli ter odmisliti vse, kar nas obremenjuje in teži, si ta to pogosto ne vzamemo dovolj časa. Če si ne morete vzeti kakšno uro za obisk savne ali masažnega salona, je prav, da si poiščete drugačne načine, s katerim boste lahko odgnali stres. Ena izmed idej je tudi nakup akupresurne blazine, ki vam bo polepšala vsakdan, seveda pa jo lahko podarite tudi vašim najdražjim za darilo, s katerim jih boste zagotovo razveselili.
Mnogi so nad njo navdušeni, saj naj bi vsebovala akupresurne točke, s pomočjo katerih je mogoče izboljšati tkao zdravje kot tudi počutje. Koničaste bodice bodo poskrbele, da bo vaša energija ponovno vzniknila, poleg tega vam bo pomagala do sprostitve hrbnih mišic, zdravega spanca in splošnega občutka relaksacije, vodi tudi do povečane prekrvavitve, zniževanja visokega pritiska, lajšanja menstrualnih bolečin, olajšanja pri astmi in zmanjševanja bolečin.

Tradicija akupresura izvira iz vzhoda, saj naj bi jo pred več kot 5000 letu razvili v Aziji. Predstavlja starodavno umetnost zdravljenja z uporabo pritiska na določene točke na telesu, s katerim naj bi stimulirali samo-zdravilne sposobnosti telesa. V tradicionalni kitajski medicini (TKM) obstaja 365 akupunkturnih točk vzdolž 12 meridianov človeškega telesa. Medtem ko terapevt s pritiskanjem stimulira navedene točke, bi se naj zmanjšalo nabiranje mlečne kisline in ogljikovega monoksida v mišicah, ki naj bi bil odgovoren za otrdelost mišic in otrplost celega telesa ter za zmanjšan pretok krvi. Otrplost telesa pritiska na živčevje celotnega krvnega in limfnega sistema, ki vplivata na okostje in notranje organe.
Akupunkturne blazine opravljajo nalogo terapevta, saj je z akupunkturnimi bodicami prav tako mogoče stimulirati določene točke na našem telesu in doseči učinek, ki ste si ga želeli. Strokovnjaki svetujejo, da naj bi blazino najprej uporabljali na hrbtu, saj je njegova površina največje površina telesa in tako blazina učinkuje na celotno telo. Upoštevajte tudi nasvet, da se v primeru nekaterih zdravstvenih težav (na primer nizek srčni pritisk, srčne težave ...), pred uporabo posvetujete z vašim zdravnikom.

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

12.12.2019

Resnična junaka, ki se nista predala in sta spisala odmevni življenjski zgodbi

Čeprav sta obsojena na življenje v invalidskem vozičku, sta dokazala, da ne priznavata…
Default Image
09.12.2019

Zavarujte se pred zimo

Jesen in zima sta odličen čas, da okrepimo obrambne sposobnosti svojega organizma. Z…
09.12.2019

Prazniki brez slabe vesti

V veselem decembru se številnim pregreham skoraj ni mogoče izogniti. Zabave do jutranjih…
09.12.2019

Zdrave in trdne kosti

Ste vedeli, da ima odrasel človek okoli 208 kosti? Naš skelet ima pomembno vlogo, saj…
09.12.2019

MOTNJE DIHANJA V SPANJU

Samo smrčanje ni nič nenavadnega. Od 30-40 % odraslih ljudi smrči. Običajno to še ni…